2010-07-01 14:07:52• hírek • Szatmár.ro

Az év motorja

Az idén már tizedik alkalommal nyerte el a nagy becsben tartott ,,Az év motorja" díjat a Volkswagen, amely az új 1.4 TSI erőforrást nevezte a versenybe, s amely nem csak az 1-1,4 literes kategóriában, hanem az összesítésben is elvitte a pálmát, s lett így ,,Az év nemzetközi motorja" kitüntető cím birtokosa is.

A díjat a Stuttgart-i ünnepségen Dr. Rüdiger Szengel, a Volkswagen benzinmotor fejlesztési főnöke vette át a következő szavakkal:,, Magam és a Volkswagen fejlesztési csapata rendkívül büszkék vagyunk, hogy megkaptuk a legfontosabb elismerést, s az összesített versenyben is a mi erőforrásunk végzett az élen a nemzetközi megmérettetésben. S ez már a második esztendő, hogy az 1,4 kettős feltölésű motor ilyen sikeres lett. A kompresszor és a turbófeltöltő kombinációjával egyesítettük az örömteli vezetést és az alacsony üzemanyag fogyasztást, s mindezt egy viszonylag kisméretű és kis lökettérfogatú, csupán 1,4 literes erőforrással értük el."

A Volkswagen világviszonylatban is az első azzal a stratégiával, hogy a feltöltőt és a direkt-befecskendezést ,,összeházasítja" és ezeket az erőteljes motorokat az egész modellvertikumban - a Polo-tól a Passat CC-ig - alkalmazza. Az új Sharan szintén rendelhető például az erőteljes kettős feltöltésű, valóban a legmagasabb technológiai és technikai színvonalat képviselő, 1.4/110 kW /150 LE benzines motorral, melynek átlagfogyasztása száz kilométerenként mindössze 7.2 liter!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: